Loading…
Flytta

5 saker du behöver ha koll på innan du flyttar

Oavsett hur många gånger du har flyttat i ditt liv blir det alltid ett stort kaos när du kastas in i flytten. Det finns otaliga saker du behöver för att få en översikt över i denna process, och därför kan du ibland glömma de mest grundläggande uppgifterna. I den här artikeln kommer vi att presentera några av de saker som du ibland glömmer i det förvirrande kaoset.

1. Byte av adress på bara 3 minuter

En av de saker som snabbt kan förskjutas i flytpunkten är att du måste anmäla din flytt till befolkningsregistret senast 5 dagar efter att du officiellt har tagit över din nya bostad. Du registrerar din adressändring online på deras hemsida med ditt BankID. Det tar bara några minuter och det är därför ingen ursäkt att glömma det.

2. Byt läkare och spara tid

När du flyttar till ett nytt hem är det inte alltid så att du faktiskt måste byta läkare. Det är super irriterande att behöva sitta i onödig transport eftersom du har glömt att byta läkare när du faktiskt hade möjlighet att passera hörnet till den lokala läkaren. Var därför säker på att byta läkare innan du flyttar. Det sparar mycket tid, pengar och ansträngning.

3. Ha koll på internetet

Vi lever i en tid då det är vansinnigt svårt att göra utan internet. Här kopplar vi samman med andra, hittar recept, läser nyheter och tittar på filmer. Därför är det super irriterande om du inte har den här delen på plats när du flyttar in i ditt nya hem. Att hitta rätt internet och installera det är en långsiktig process, och därför måste du börja minst 2 veckor innan du flyttar för att se till att mamma har internet när du flyttar in.

4. Teckna hemförsäkringen

Om det är en första bostad är detta råd särskilt viktigt, och det är du måste komma ihåg att ta hemförsäkring. En hemförsäkring ger dig ersättning för ägodelar som är stulna från ditt låsta hem. Du får också ersättning för om ditt hem är skadat av brand, vandalism eller vattenskada. Du kan aldrig veta när olyckan är ute och om vattenskador, inbrott eller vandalism inträffar de få dagarna när du inte har tagit ut försäkring, hamnar du en stor summa för det förstörda eller stulna.

5. De basala möblerna

Det är en bra idé att ha kontroll över de stora stora möblerna innan de flyttas. Det tar ofta mycket lång tid för de stora möblerna att levereras, och därför måste du beställa dem i god tid.
Det finns många kostnader för att flytta, och därför kan det ibland vara värt att låna pengar från Fair-laan.se för att ha råd att etablera sig rätt från början. Om du just tagit ut ett banklån kan det vara en längre och ofta omöjlig process att få ett annat lån, och därför kan det i många fall vara smartare att hitta en utomstående låneleverantör.

Förhoppningsvis var dessa tips till hjälp när du kom ihåg några av de mest grundläggande sakerna som du ofta förskjuter i det förvirrande kaoset. Kom också ihåg att ha på dig bekväma rörliga kläder eftersom det hjälper till att göra flytten ännu bättre. Hitta dina rörliga kläder på hardcasa.se.

Kommentera